Nederlands Kampioenschap Skeeleren

Nederland kent en neemt deel aan verschillende kampioenschappen skeeleren. Je hebt natuurlijk het wereldkampioenschap wat over enkele dagen gehouden zal worden. Dit evenement vind dit jaar plaats in Taiwan.

Helaas doen de populaire gebroeders Mulder hier dit jaar in ieder geval niet aan mee. Dat is bekend geworden nadat de KNSB een persbericht naar buiten heeft gebracht met daarop de namen van de deelnemers aan het Wereldkampioenschap Skeeleren in Taiwan.

Na hun botsing van vorige seizoen is dat ook wel enigszins te begrijpen. Vorig jaar botste de twee broers op elkaar, waardoor zij beide verschillende botten braken. Een andere reden voor hun afwezigheid heeft waarschijnlijk te maken met het feit dat het WK skeeleren dit jaar gedurende het schaatsseizoen gehouden zal worden.skeeleren

WK selectie

De volledige selectie voor het WK in Taiwan is als volgt;

  • Rick Schipper
  • Remon Kwant
  • Elma de Vries
  • Manon Kamminga
  • Bianca Roosenboom
  • Lisanne Buurman
  • Sharon Hendriks
  • Ruurd Dijkstra
  • Luc ter Haar

De bovenstaande deelnemers zullen Nederland in ieder geval wel vertegenwoordigen.

Nederlands kampioenschap(pen)

Daarnaast zijn er in Nederland elk jaar meerdere inline skeelerenskeelerevenementen waarbij de titel ‘Nederlands Kampioen’ verworven kan worden. Dit kan vrij verwarrend overkomen voor een leek aangezien er dus niet 1 Nederlands kampioenschap is.

Zo heb je in Nederland bijvoorbeeld het verschil tussen binnen en buiten evenementen. Meestal worden evenementen die binnen gehouden worden bestempeld met de titel ‘indoor’. Daarnaast heb je uiteraard ook ‘outdoor’ skeelerwedstrijden.

NK Marathon in Achterveld

De Nederlands Kampioenschappen inline skeeleren werden dit jaar in Achterveld gehouden. Uiteraard mag je verwachten dat ook zoals bij een hardloopmarathon er in totaal 42,195 km afgelegd word.

In Achterveld was hiervoor een parcours gemaakt van iets meer als een kilometer. De deelnemers aan de Nederlands Kampioenschappen skeelereskeelern dienden dus meerdere rondes af te leggen om met succes te kunnen finishen.

Afhankelijk van de groep waarin de deelnemer ingedeeld werd moest je een bepaald aantal rondes skeeleren. Uiteraard moesten de Dames en Heren A 42 rondes skeeleren alvorens ze gefinisht waren.

De jeugd hoefde gelukkig niet zoveel rondes te skeeleren. Om het fysiek gezien ook aantrekkelijk te maken voor de jeugd hoefde zij bijvoorbeeld maar de helft van het aantal rondes van de Dames en Heren A te skeeleren. Voor sommige jeugd betekende dit bijvoorbeeld de helft van het aantal rondes.

Uiteindelijk hebben op zaterdag 13 juni 230 deelnemers deelgenomen aan de NK marathon inline skeeleren. Het evenement heeft meer als 5000 toeschouwers getrokken. Het was dus zonder meer een groot succes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *